Node House by UID Architects / Japan

- Advertisement -

Node House by UID Architects Japan (1)

Node House is a single family home designed by UID Architects in Fukuyama, Hiroshima, Japan.

Description by UID Architects: On the south side of the site there is a rich forest where animals and plans reside and on the back north side where hilly land was developed into a residential area in a tiered platform. The site is located at the node point of such nature and human-made place. There is a thicket spreading over the hill of over 10 meters level deference along the south side from the frontal road.

Node House by UID Architects Japan (11)

Various creature’s territory is layered from the land surface to the sky above trees. In this occasion, I thought about a place for animals, plants and human beings in a scale closer to the environment of the rich sectional direction. Thus, keeping the large site as it is, I thought to create a various environment that is produced by manipulating a sense of distance from the flat area that comes in contact with the road to the forest located 25 meters away.

Node House by UID Architects Japan (18)

Specifically, by placing 3.5 meters cubes similar to a wooden bird’s house on the side just like a toy building block, we made a place that responds to a surrounding horizontal and vertical territory that connects the ground surface and the forest. Gradually advancing from the approach to the south side and enabled by sceneries that is cut out in fragments in the east and the west direction, linear space in about 30 meters unfolds as a sky pass, keeping a gradual sense of distance with the surrounding environment.

Node House by UID Architects Japan (13)

The space is connected to the 10 meters above forest. On the other hand, the cube that is buried in the underground slope becomes a space that reacts with the surface environmental territory such as sunlight filtering through thick trees, humidity and temperature. The bird’s house that connected the ground surface and the forest is like a place of kaleidoscope that reflects various regularly changing things. It is a place of a node that creates an interactive environment with natural animals ant plants. Courtesy of UID Architects

Architects: UID Architects
Architect in Charge: Keisuke Maeda
Project: Node House
Location: Fukuyama, Hiroshima, Japan
Area 116.0 sqm
Photographs: Hiroshi Ueda

Node House by UID Architects Japan (12)

Node House by UID Architects Japan (25)

Node House by UID Architects Japan (20)

Node House by UID Architects Japan (23)

Node House by UID Architects Japan (15)

Node House by UID Architects Japan (16)

Node House by UID Architects Japan (14)

Node House by UID Architects Japan (22)

Node House by UID Architects Japan (21)

Node House by UID Architects Japan (19)

Node House by UID Architects Japan (17)

Node House by UID Architects Japan (24)

Node House by UID Architects Japan (26)

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

The Coal Office: New Home for Tom Dixon’s Latest Experiments and Innovations

ocated on Granary Square, the brand’s new hub will contribute to an ever-expanding network of creatives and technologists from the likes of Central St. Martins and LVMH to Google and Spiritland. Against the industrial backdrop of the Coal Drops Yard, The Coal Office will lead the way as a multi-disciplinary platform for innovation in design.

Practical and Elegant Apartment with Multifunctional Living

Based on this premise, the architects João Pedro Crescente and Raquel Zaffalon from the brazilian architecture office AMBIDESTRO, have decided to create a layout that changes according to the use. Besides the architectural project, the sofa, the dining table and coffee table have also been designed by the architects,

Large Family House Nestled Among Tea Trees

The Layer residence is a large family house located in regional, coastal Victoria. The site is close to the beach yet doesn’t have any views to embrace. The site is largely sloping from the north to the south and is made up of layers of limestone shelves and underground caves.

Oblong House is Designed to Sit Naturally in the Open Field Landscape

The architectural style of the Oblong house is based on the characteristics and cultural context of the site. The goals of its design were authenticity, simplicity, locality and sustainability. The building’s idiom is simple; an oblong that settles naturally into the landscape of the open field.

Numeroventi in Florence Designed for Co-Living and Studio Working Space

Three apartments offer travellers and artists a home away from home. Five metre ceilings with large windows; designed specifically for relaxation ideal space(s) in which to unwind. Numeroventi is a guesthouse and a exhibition space.

Contemporary Light Filled Home with Generous Volumes of Space

A clean, contemporary and light filled home was the basis for the design of our recently completed 4 bed, 3 bathroom residence in Como, Sydney.

Multi-Generational Family Home by Masparti

This multi-generational family home is designed on a plot which offers a view of the opposite forested slope. This view is preserved both for those entering the top end of the street from the forest, as well as for those who live on the opposite side of the street, as the height of the house is rather low.

Maison Terrebonne – Transformation of a 90’s Bungalow

La Shed Architecture has completed Maison Terrebonne, a modern bungalow-home located in Terrebonne, Quebec, Canada. Project description: Born from an extreme transformation of a typical...

Pereira Narvaes House by SUCRA Arquitetura + Design

The Pereira Narvaes house is located in Caxias, a mountainous region of southern Brazil. After the visit to the site of the project, it became evident the existence of an incredible view towards a "green wall", a mountain with an almost vertical slope that would direct the project.

Salamanca House Renewed by Lucas and Hernández-Gil

In the Salamanca house project we have moved the kitchen to the center of the house and we have eliminated most of the corridor linking the rooms and suppressing partition walls. The distinction between spaces has been made with furniture.

Cumaru House: An Imposing Example of Modern Brazilian Architecture

The main functions of the Cumaru house are concentrated on a single plan, providing a single floor house aspect, sharing abundant lighting and ventilation integrated by a central pool. The upper and lower floor contain spaces of sporadic and private use.