Refurbishment of a 27m Long Flat in the Eixample Quarter of Barcelona

Refurbishment of a 27m Long Flat

This project consists in the refurbishment of an existing old flat from the Eixample of Barcelona, transforming it through the elimination of the long corridor. The renovation of this 27m long flat was completed by M2 Arquitectura at a cost of 600 euro / sqm.

From the architect: We form a white and neutral central part with the bathroom and corridor, hanging technical ceiling, and integrated furniture, and we make it act as the filter of day and night areas. On its front part we attach the kitchen and we open it to the street spaces which we leave totally fluid. On its back part,we put a polyvalent room which acts both as studio and a wardrobe room, at the same time as an access to the dormitories and gallery.

Refurbishment of a 27m Long Flat 1

We design the partition wall of 27 mts with a clean white aspect without any elements throughout its entire length, making it contrast with the rest of the white walls, integrated furniture, and the hydraulic floor tiles of the various existing rooms framed with wooden pattern which marks the existing rooms.

Architect: M2 Arquitectura
Project: Refurbishment of a 27m Long Flat
Location: Barcelona, Catalonia, Spain
Floor area: 100 sqm
Cost: 600 euro/ m2
Builder: CRI Construccions
Photography: José Hevia Blach

Refurbishment of a 27m Long Flat 2

Refurbishment of a 27m Long Flat 3

Refurbishment of a 27m Long Flat 4

Refurbishment of a 27m Long Flat 5

Refurbishment of a 27m Long Flat 6

Refurbishment of a 27m Long Flat 7

Refurbishment of a 27m Long Flat 9

Refurbishment of a 27m Long Flat 10

Refurbishment of a 27m Long Flat 11

Refurbishment of a 27m Long Flat 12

Refurbishment of a 27m Long Flat 13

Thank you for reading this article!

Must Read

De La Canardière Residence, Atelier BOOM-TOWN 4

De La Canardiere Residence / Atelier BOOM-TOWN

The De La Canardière residence was designed to enable a sister and brother to meet as a family on special occasions and to unwind in contact with nature. This project sprouted along the shores of a lake up in the Laurentians in a wooded area with a significantly consistent slope.