Residential ArchitectureHousesCaeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

Project: Caeli Villa
Architects: Ark4Lab of Architecture
Design team: George Tyrothoulakis , Evdokia Voudouri, Papakostas Giannis
Construction: Novalis Terra SA
Static plans: Theologou Alexandros
Location: Thassos, Greece
Year 2018
Photographer: N. Vavdinoudis, Ch. Dimitriou, studiovd.gr

At Prinos bay, on the island of Thassos you can find The Caeli villa 200 meters from the sea. The building is developed in two levels, astride a linear axis. That way the volume formation conveys the different functions of the space. At the ground level exist the living room, dining room and kitchen on one side of the axis while the two guest rooms and a bathroom are designated with clarity on the other side.

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

The large openings combined with the sliding of the interior’s flooring till the outdoor dining area unite the inner life of the house with the nature outside. As a result, the villa’s ground floor is perceived by the visitor as a light and transparent space in a constant dialogue with the garden and pool.

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

On the first floor exists the main bedroom with a bathroom and a walk-in wardrobe. Same as before, on this level the interior-exterior limits fade and the relation between the building and the nature around it is underlined.

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

The clean minimal lines of the design combined with the richness of the surroundings create a space for peacefulness. The use of stone, water, big windows and white color are used in a way to highlight the architectural design with clarity and lusciousness.

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

In the interior, earthly tones, uniform clean surfaces and handmade objects form the personality of the space while preserving intact its simplicity. The Caeli villa is part of a group of villas developed with high standards and precise architectural gestures. This development intends to create a modern living esthetic in the North Aegean.

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

living room / Ark4Lab of Architecture

kitchen / Ark4Lab of Architecture

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

bathroom / Ark4Lab of Architecture

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

terrace / Ark4Lab of Architecture

terrace / Ark4Lab of Architecture

Caeli Villa on the Island of Thassos / Ark4Lab of Architecture

outdoor / Ark4Lab of Architecture

pool / Ark4Lab of Architecture

Subscribe to our newsletter

Casa Merello Has a Skateboard Halfpipe Incorporated into the Open Terrace

Casa Merello is a single-family house designed by W|M|R Arquitectos, located in Pichilemu, Chile. Built for a Chilean professional surfer, this 220sqm house overlooks...

Why You Should Schedule an HVAC Inspection This Spring

If you are anxiously awaiting the warm weather of summer, now is the time to make sure that your home is ready for the heat. Getting an HVAC inspection in the spring should be an essential part of your home maintenance routine.

Paradoxes & Peculiarity: a Texas Bungalow Interior

Tucked away in the Hancock neighborhood of north Austin, an otherwise traditional Texas bungalow reveals a daring dose of truth: a smooth and sultry interior where darkness, delight, performance and peculiarity come together to elevate the orderly and mundane.

RYB Apartment by Men Bureau

The apartments are located in the Rybalsky residential complex in the Podol district of Kyiv. Since the RYB apartment is located above the commercial area, we had the opportunity to use the space more variably

KAP-House Featuring a Series of Rectilinear Volumes Placed in Interlocking Juxtapositions

Reclined within a well-heeled residential enclave, KAP-House reposes behind wild grassland that grows from the remains of the old Malayan Railway. Placed on a plot that was once the sprawling garden of a classic colonial black and white bungalow, the home was imagined as a paradigm of modern tropical living.

Recommended Stories