SC Apartment in Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

SC Apartment in Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

Project: SC Apartment
Architects: Pascali Semerdjian Architects
Team: Domingos Pascali, Sarkis Semerdjian, Linda Matolli, Bruna Fehr
Location: São Paulo, Brazil
Area: 108,22 sqm
Year: 2018
Photography: Ricardo Bassetti

The SC Apartment is located in Sao Paulo, Brazil and it was designed for an Art and Design Collector who doesn’t intend to live there : it’s a space only for hosting parties with close friends.
The most special element of this project, besides it’s unusual material palette, is the wood grid ceiling that not only brings warmth to the environment but also provides all the indirect lighting of the living room. For optimizing and turning the light effect more dramatic, Pascali Semerdjian decided to make all the concrete structure of the ceiling visible, along with a few of the apartment walls. All the flooring of the apartment was made in “granilite”, that is a polished mix of concrete and small stones.

SC Apartment in Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

Another strong element in the project is the perforated stainless steel sheet panel recesses all the apartment doors that leads to the kitchen, bedroom and bathroom. It was designed so all the doors were perfectly aligned with the panels. Behind the perforated metal sheet panel, there are milky acrylic boards for visual and acoustic isolation of the doors.

dining room, Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

We also designed the wood board that runs along all the living room, hosting a metal box that works as a bar and the dinner counter. The board has an unusual design, with several wooden feet, like a caterpillar.

SC Apartment in Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

We also managed to recess the sliding glass windows that separates the living room and the balcony, connecting completely both spaces.
The bedroom is integrated with the closet and working space not only because they are in the same space, but because they are connected by the same wood panel that “runs” along all the walls : it starts as headboard, turns into closet and ends as the working table. The nightstands, also designed by the studio, consist of walnut box with a drawer over an horizontal metal sheet.

living room, Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

It was also made a special selection for the apartment design pieces such as Jean Prouve’s Chairs, Moooi’s Raimond Pendant and Nendo for Moroso Cloud Table, for an example.
The artworks are from OSGEMEOS (Bedroom), Jesus Rafael Soto (Dining Room), Ken Russell (Bedroom Office) and Mauro Perucchetti´s Jelly Babies at the Bar.

SC Apartment in Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

bedroom, Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

SC Apartment in Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

bedroom, Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

SC Apartment in Sao Paulo, Brazil / Pascali Semerdjian Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Waterworks Presentation Centre in Toronto by Cecconi Simone

Waterworks Presentation Centre - A recent winner at the World Interior News Awards, Cecconi Simone Inc.’s presentation centre for Waterworks – a mixed-use condominium project in downtown Toronto – offered a fleeting glimpse of beauty and a preview of what’s to come.

Sorrento Beach House in Mornington Peninsula / AM Architecture

Sorrento Beach house is comprised of a raw concrete internal shell, wrapped in a timber exterior. The thermal mass provided by the concrete is insulated externally providing stable internal temperatures, and the timber exterior shades the concrete, further eliminating heat loads in summer.

Woodworkers Cottage / Fabric Architecture

Taking cues from the classic Australian cottages that once lined this coastal peninsular, our Woodworkers Cottage makes reference to the humble qualities of the cottage whilst highlighting these details through exquisite craftsmanship.

Nelson Preserve Retreat For a Family of Four / Studio Zerbey

Recently completed, we designed this home for a family of four in the Nelson Preserve area of Suncadia, where the clients desired a home that hugged the landscape but had a peek-a-boo view of the vistas beyond. The Nelson Preserve retreat steps up the slope in increments to follow the topography of the site.

Herzliya House in Israel / archiFETO

The size of the lot is approximately half a dunam; the area of the Herzliya house is about 320 square meters. As soon as we saw the location – its proximity to the Herzliya sea – we immediately felt that the required design for the building’s envelope had to be clean and modern, while featuring facades resting on an old stone hill surrounded by water.

Juke Fried Chicken in Vancouver by Ply Architecture

Basic ingredients Juke Fried Chicken - 1 part Justin Tisdall, 1 part Bryan Satterford and 1 part Cord Jarvie...fun and cozy with attention to detailing the space so that it's as soulful as the food.