Dollar Bay Penthouse in Canary Wharf, London / Daniel Hopwood

- Advertisement -

Dollar Bay Penthouse

Designer: Daniel Hopwood Studio
Project: Dollar Bay Penthouse
Location: Canary Wharf, London, United Kingdom
Photography: Andrew Beasley

Designers statement: I do love visiting show homes in new developments and see how the marketing team sell their idea of living and who they are appealing to. I have spotted some inspired design but sadly it is in the minority. Many schemes are designed to appeal to everyone but sadly such compromise just offers disappointment.

Dollar Bay Penthouse 1

Occasionally, I’ve thought that I’d like to have a go at a show home myself. Then as if by magic, the forward thinking developers Mount Anvil asked me to work on their new development called Dollar Bay. A beautiful tower designed by international award-winning Simpson Haugh & Partners which has clear views up South Dock right through the city to the West End.

Dollar Bay Penthouse 2

The best view in Dollar bay is from the penthouse which is on four floors from the 28 to 32nd. It must be one of the most unique apartments in London and they invited me to work on it. With an open brief, here was the opportunity to go against the grain and create a show flat that could inspire. The sheer scale of the Dollar Bay penthouse is instantly striking. Presented over 4-storeys, this is penthouse living for those with lofty expectations. The louvered facade means that wherever you are in your home, a real sense of space is unmistakable. It looks like we are not the ones that are pleased with the apartment WhatHouse 2017 has given a golden medal.

Dollar Bay Penthouse 3

Dollar Bay Penthouse 4

Dollar Bay Penthouse 5

Dollar Bay Penthouse 6

Dollar Bay Penthouse 7

Dollar Bay Penthouse 8

Dollar Bay Penthouse 9

Dollar Bay Penthouse 10

Dollar Bay Penthouse 11

Dollar Bay Penthouse 12

Dollar Bay Penthouse 13

Dollar Bay Penthouse 14

Dollar Bay Penthouse 15

Dollar Bay Penthouse 16

- Advertisement -

Openspace Apartment / Yulia Tkachenko

Openspace apartment was designed for the couple with two children in a modern style. It is located in Lviv, Ukraine. The apartment was designed...

1960’s Vintage Ranch Redesign by Sanders Architecture

Tarrytown Residence is a 1960 vintage ranch recently renovated and expanded by Sanders Architecture. The house is located in Austin, Texas, and has a built area...

IT Office: Industrial Style Interiors Designed by Ezzo Design

This IT office belongs to , a web development company based in Timisoara, Romania. Creative interiors, warm and comfortable, have been designed in industrial style by...

Greenwich Street Loft / Jane Kim Design

This 3200 square foot Greenwich Street Loft was designed for a couple who live alone but will occasionally host their extended family. The master suite is an extension of the public space of the great room but can be closed off with a large pocket door.

Torquay Beach House / Luke Fry Architecture & Interior Design

The Torquay Beach House has large floor to ceiling glass doors opening out onto cantilevered concrete decks which take in the views. A brand-new home for a retiring couple which makes to most of the 180-degree uninterrupted views across nearby wetlands and sand dunes.

Countryside House Near Genoa Refurbished by Gosplan

The building is situated in the countryside near Genoa, surrounded by a chestnut trees woods. Before the refurbishment works, the house was characterized by a long corridor that completely cut the flat, leading to the several rooms arranged on both its sides.

Šmartno Timeshare Kindergarten – Spaces Combined into one Learning Landscape

Arhitektura Jure Kotnik recently have completed Šmartno Timeshare Kindergarten in the City of Slovenj Gradec, Slovenia. Description by Arhitektura Jure Kotnik: The Šmartno Timeshare Kindergarten was designed...

Long Crendon House / Mailen Design

Architects: Mailen Design Project: Long Crendon House Location: Long Crendon, Aylesbury Vale, Buckinghamshire, United Kingdom Area: 157 sqm Photography: Kristen McCluskie Designed by Mailen Design, the Long Crendon House...

Sunnybrook South House by Stocker Hoesterey Montenegro Architects

The Sunnybrook South residence is a modern, yet warm home, taking cues from the beautiful property it’s in partnership with. Vibrant splashes of jewel tones accent a predominantly neutral canvass, creating a light but colorful ambiance that is always conscious of its natural environment.

Pluspuu Holiday House in the Turku Archipelago on a Spectacular Cliff Plot

Pluspuu’s custom made StudioLine villa on a fantastic bedrock plot in the Turku archipelago in Finland. The house is 150 m² in size and features three bedrooms, two bathrooms, a kitchen, and a large living/dining room.

Mullet House / Matt Fajkus Architecture

A remodel of an existing 1938 bungalow in an historic central Austin neighborhood, the design aims to preserve the character of the context with a humble front facade, while unfolding and transforming in the back to accommodate small and large social gatherings.