Gama Issa House / Studio Mk27

- Advertisement -

Gama Issa House, Studio Mk27

Architects: Studio Mk27
Project: Gama Issa house
Project Team: Anna Helena Villela, Beatriz Meyer, Carlos Costa, Laura Guedes, Luciana Antunes, Mariana Simas, Oswaldo Pessano
Architect: Marcio Kogan
Co-architect: Lair Reis
Interiors: Claudia Issa
Location: São Paulo, Brazil
Photographer: Fernando Guerra

The project ” Gama Issa house “, ended in 2001. was retrofitted in 2015 when the finishing, decoration and window frames were changed, and a new lateral volume (a workshop) perpendicular to the pool was added.

Gama Issa House, Studio Mk27 1

The decor of the 2000’s version included furnitures of modern designers such as Eero Saarinen and resulted in a futuristic minimalist atmosphere that brought back the space race nostalgia of the 60’s and 70’s. In 2015, pieces by designers such as Piero Lissoni. Patricia Urquiola and Jader Almeida were added to the space.

Gama Issa House, Studio Mk27 2

A huge, unique volume packs everything like a white box. In this volume the designers added a huge library in the living room with double foyers, huge windows that open out onto the garden, a 3 x 30m pool, a kitchen with an orange central counter, two symmetrical marble stairs illuminated by a huge zenith, a work studio, precise detailing, spaces with elegant and unusual proportions always relating to the exterior in a different way.

Gama Issa House, Studio Mk27 3

Gama Issa House, Studio Mk27 4

Gama Issa House, Studio Mk27 5

Gama Issa House, Studio Mk27 6

Gama Issa House, Studio Mk27 7

Gama Issa House, Studio Mk27 8

Gama Issa House, Studio Mk27 9

Gama Issa House, Studio Mk27 10

Gama Issa House, Studio Mk27 11

Gama Issa House, Studio Mk27 12

Gama Issa House, Studio Mk27 13

Gama Issa House, Studio Mk27 14

Gama Issa House, Studio Mk27 15

Gama Issa House, Studio Mk27 16

Gama Issa House, Studio Mk27 17

Gama Issa House, Studio Mk27 18

Gama Issa House, Studio Mk27 19

Gama Issa House, Studio Mk27 20

- Advertisement -

Quebec Country House Consisting of Two Stacked Volumes

This Quebec country house is characterized by two stacked volumes; a wooden clad volume anchored into the mountain supports a cantilevering ground floor volume above.

Desert Outpost in Paradise Valley / Jones Studio

Desert Outpost is a private residence designed by Jones Studio in Paradise Valley, Arizona. Project description: The site slopes in three directions; it is a...

Marmol Radziner Designs an Elegant and Stylish Home in Beverly Hills

The 4,200 square-foot residence is located in the historic Trousdale Estates area of Beverly Hills, California. Set atop a terraced lot with expansive views of Century City and the ocean, the house embraces the California tradition of indoor-outdoor living with warm, modern simplicity. This stylish home comprises 4 bedrooms and 4 1/2 bathrooms.

Houston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture

The Houston Creative Office for Michael Hsu Office of Architecture is located in the heart of the Heights Neighborhood. The building is a single-story, mid-century storefront that allows for a retail-like pedestrian interaction.

Millennium Park apartment by Mitchell Channon Design

Located in Chicago, Millennium Park apartment was designed by Mitchell Channon Design. The project was declared winner of ASID Design Excellence Award 2014. Description by...

Bright and Cozy Apartment for a Young Couple in Saint Petersburg

This is a bright and cozy apartment designed by INT2 Architecture for a young couple in Saint Petersburg. It is remarkable through the interior design with mid-century style furniture, variety of geometric patterns, wooden battens, magnetic slate wall and Scandinavian decor.

OCM House by Studio Jackson Scott Embodies the Power of Simplicity

Simple and rectangular, OCM house sits tucked away from street view at the back of a grassy block. Bathed in the warmth and light of the Byron sun, it responds to the client’s brief of a comfortable home for a young family

Sommarhus T, Sweden / Johan Sundberg Arkitektur AB

In the north eastern part of Ljunghusen, next to the Falsterbo channel, the forest is lower and slightly more sparse. The ground consists only of sand. In this scene, we have placed this summer house for a family of four.

Room On The Roof Above the Amsterdam

Room On The Roof is an artist workspace in the tower above the Amsterdam de Bijenkorf store. This aerial eerie in the heart of...

Arthouse / Pominchuk Architects

Arthouse is a terraced house designed by Pominchuk Architects, a Ukrainian architecture studio founded in 2012. From the architect: Arthouse is our first built project...

Seaview Escape House, Bainbridge Island / Coates Design Architects

This shoreline home is a 2800 square foot, 2-bedroom Pacific Northwest-style house anchored into a steep-sloped site. There is an open-concept living, dining, and kitchen area that opens directly to the outdoors with a corner bi-fold door system.