Gascon Apartment in Buenos Aires / a High Space Transformed into a Modern Home

- Advertisement -

Gascon Apartment

Located in the Palermo neighborhood of Buenos Aires, Gascon apartment is the result of collaboration between Remy Arquitectos, Giovanni Antico Gagliardini and MYOO.

Project description: A big room to organize and a patio to redesign and requalify. Inside we have a double height space for this reason was possible to create a sleeping loft increasing the habitable room. Only in front of the living area, we keep the space open to allow the light coming inside through the huge window. 3 spot lights run from the ceiling to the whole vertical space. The windows’ frame were totally replaced with new energy-saving system and at the same time easy for the recirculation of the air.

Gascon Apartment 1

The first floor with a new wood flooring make the kitchen and the living like a unique huge room, in the living a staircase was designed with metal sheets connected to a structure wall.

Gascon Apartment 2

At the 2nd floor, there is the bedroom area on the loft where was built a fake wall made with metal structure screen, which could be closed or totally open, to allow the light coming inside but at the same time keep the privacy for the room.

Gascon Apartment 3

The barthroom with a floor in big slabs of black granite 60×60, and the walls area made with white micro-concrate. For the shower box was used a Blackwood marble with rough texture from Forte dei Marmi with a illuminated niche. The sink in white silestone Zeus on the top of a cabinet made in white lacquered wood. Tap water by Dombracht like the shower, model Symetrics, with the cromotherapy which gives the choise to select different programs.

Architecture and Interior Design: Remy Arquitectos, Giovanni Antico Gagliardini and MYOO
Project: Gascon Apartment
Location: Palermo, Buenos Aires, Argentina
Area: 15 sqm
Photography: Gustavo Sosa Pinilla

Gascon Apartment 4

Gascon Apartment 6

Gascon Apartment 7

Gascon Apartment 8

Gascon Apartment 9

Gascon Apartment 10

Gascon Apartment 5

Gascon Apartment 11

Gascon Apartment 13Gascon Apartment 14

Gascon Apartment 15

Gascon Apartment 16

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

The Burrow by De la Vega Cano Lasso

The house as a lair, a hideout, a shelter. A reflection which distorts and expands the garden, while confuses and protects. I can not guess the inside, a bit closer, now i can peep through the great silver oculus drilling the reflection.

EVA Architecten Have Transformed an Old Workshop into an Apartment

Project: EVA Architecten Have Transformed an Old Workshop into loft-inspired home Architects: EVA architecten Location: The Netherlands, s-Hertogenbosch Area: 200.0 sqm Photographs: Sebastian van Damme Utrecht based architecture practice...

Withdean Road House / John Pardey Architects

Withdean Road House is a thoughtful, five double bedroom, modern house designed by the highly revered, RIBA award winning John Pardey Architects. The view from...

Piedra Toro Residence / Forge Craft Architecture + Design

Piedra Toro is a 8,800 sf, 5-bedroom, 5-bath, spec home commissioned by a longtime collaborating general contractor who wanted a well-designed, contemporary home that could appeal to a wide range of people within a specific market of luxury home buyers.

Villa Sorrento Offers a Balance Between Intimacy and Transparency

The Villa Sorrento is located on the south coast of Australia, not far from Melbourne. The special location offers the rare opportunity to establish a limitless connection between house, surrounding landscape, beach and water.

Split-Level Family Home Renovation in South London

Tactile House is a beautiful split-level family home in Dulwich, completed in June 2017. The project was for a ground floor rear extension, loft conversion and internal alterations throughout.

This Cubist House Connects the Expressiveness of Geometric Forms with the Beauty of the Eclectic Interiors

The big wooden box calls everybody’s attention from inside and outside of the condominium in Londrina, Brazil. The cubist house, designed for a young couple, abolished the spaces and traditional partitions.

Cocoon House by Landmak Architecture / Vietnam

The Cocoon House is a single-family residence renovated in 2016 by studio Vietnamese Landmak Architecture. This house is a block in a row house in the...

Concrete Weekend House in Downtown Sao Paulo

This concrete weekend house was designed by the Brazilian studio SPBR Arquitetos. Dug into the air - A swimming Pool in Sao Paulo Clouds, drizzle, rain,...

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

The Trott residence and site are designed as one; weaving together inside and outside, building and nature, old and new. This home features a green roof and a 10kW solar array.

Carnegie Gallery House / Zen Architects

Carnegie Gallery House was created in response to our clients request for a compact home that would also allow them to create and exhibit their art collection. By placing a combined gallery and studio space upstairs and incorporating a large, north facing void over the living space below, the art is visible from all angles.