facebook

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

Project: Lago Vista House
Architects: Dick Clark + Associates
Builder: Foursquare Builders
Location: Lago Vista, Texas, United States
Area: 4000 sq ft
Year 2018
Photo Credits: Dror Baldinger

This project was a true evolution of design. The owners originally approached DC+A about 10 years ago to design an informal home on their narrow cliff-side lot in the resort community of Lago Vista outside of Austin, TX. The couple worked with our firm remotely, intrinsically trusting us to design their dream home. The original designs were for the narrow lot, but when a piece of land became available next door, the owners bought it and decided to re-envision their dream home to stretch across both pieces of property and leave more “breathing room” for the neighboring properties. The ultimate design is a 4,000 square foot limestone-clad home that shows off views of the Colorado River from every room.

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

The Lago Vista house uses some classic hill country and contemporary features that lend themselves well to the Central Texas lakeside setting, incorporated in a beautifully laid-back way. Featuring clerestory windows, floor to ceiling retractable glass doors and multi-purpose rooms, the home has an incredible quality and depth of light. The furnishings complement the architecture while remaining both casual and durable. Concrete floors add to the easy-going personality of the home, while redwood finishes outside and white oak inside reflect the riverside setting. The landscaping echoes the home’s relaxed nature with indigenous plants, and the Texas-sourced Antique Lueders Limestone finishing the exterior walls roots the home firmly in its setting.

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

kitchen, Texas / Dick Clark + Associates

kitchen, Texas / Dick Clark + Associates

dining room, Texas / Dick Clark + Associates

bedroom, Texas / Dick Clark + Associates

bedroom, Texas / Dick Clark + Associates

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

Lago Vista House, Texas / Dick Clark + Associates

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Abramson Residence in Minneapolis / Strand Design

Utilizing the modest footprint of the existing foundation, the Abramson Residence was designed in a way to maximize its tight parameters while still creating open spaces, a dynamic feel, and an unrestricted floor plan.

Impressive Brick Home with Open and Glazed Living Spaces

The projects sees the development of an inner city block to create a 4 bedroom, 3 ½ bathroom home for a young urban family. The texture and warmth of the bold masonry bedroom wing is a reference to the industrial and urban site context.

Classical beds reinterpreted with contemporary lines, by Meridiani

It seems that the people from Meridiani want us to try the beds of various celebrities and invite us to relax a bit in...

Coolway Foot Truck by CuldeSac Custom Retail

The Foot Truck by Coolway Freestyle allows us to talk about a new retail concept far away from the static models that exist nowadays. The customer-selling channels are becoming more and more virtual, and the foot truck reverses the ‘client goes to the shop’ dynamic to generate window displays that approach the client in highly specific environments

The Split Residence was Designed with Accent on Green Practices

The Split residence was designed with green practices in mind; LED lighting is used throughout, and photovoltaic panels are incorporated into the roof. The hulls are clad in a composite of rice husks, water, and mineral oil that simulates wood, but is far more robust and sustainable.

Hidden Vallery Desert House / Wendell Burnette Architects

This small humble house sited on a south-facing desert slope extends a prominent flow of pinkish-red schist-shale into a simple elevated plinth that parallels the contours of the site, which run east-west. Hovering above the plinth is a large shade canopy that embodies the necessary sustenance for this shelter as a home.