Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family

- Advertisement -

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (1)

Located in São Paulo, Toy House was conceived as a huge playground by Pascali Semerdjian Architects.

Description by Pascali Semerdjian: This 247m2 Toy House is located in São Paulo, Brazil, a few meters from the house where the family lives. The project was conceived as a huge play place for a fast growing family, designed to be home for the children’s toys and venue to host parties and events for all members.

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (2)

The discrete entrance, for security purpose, opens up with an invitation to play. A staircase leads visitors to choose among three different levels.

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (4)

The lower floor is a large TV room for video game and cinema sessions, with an integrated kitchen available for cooking support. It is marked by a minimalist architecture without excesses and easy to maintain. Sliding doors on both sides connects the space to the external part, that has a big slide integrated under the stainless steel staircase located on the back end of the house.

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (16)

The upper floor is a capsule in metal structure built to allow it to be assembled in different configurations. To attend the challenge of creating flexible spaces for different needs, sun blinds and shutters are built into the metal frame that lowers and raises, opens and closes, on remote control. This way, the space and expand to become bigger or smaller, isolated or opened, and it can also be easily dismantled in the future if the owners decides to move or reform the house.

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (11)

To add to the playfulness of the project, the tower gate was turned into an observation tower like a fort apache. It is connected to the house through a fun red rope bridge that passes over a garden, resembling a small jungle that is located on the ground entrance floor. Special Brazilian graffitis decorates the wall of the space, with other artworks from Anish Kappor, Keith Hering and OsGemeos that are playfully integrated to the architectural project.

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (9)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (12)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (13)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (14)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (15)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (5)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (8)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (3)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (21)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (19)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (20)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (17)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (18)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (10)

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family (7)

- Advertisement -

Pumphouse Point: New Eco-Lodge in Remote Central Tasmania

Pumphouse Point is a new eco-lodge in remote Central Tasmania. Situated on Lake St Clair, the boutique accommodation offers it’s guests a truly immersive wilderness experience. Designed by architects Cumulus Studio, it’s a great example of progressive Tasmanian architecture.

Vans Headquarters in Costa Mesa, California / RAPT Studio

The new Vans headquarters designed by Rapt Studio is LEED Platinum, the highest standard for sustainability, making it the most sustainable in all of Orange County. The 182,000 sq ft center houses 5 fully merchandised showrooms with upcoming collections, a retail mock store, and a working library.

Victorian Terrace House by Matt Gibson Architecture and Design

Designed by Matt Gibson, this Victorian terrace house utilises the device of the courtyard or a series of courtyards to provide light, amenity &...

Hong Kong Cramped Flat Converted in a Eco High Tech Rooftop Retreat

  Liquid Interiors take an old and cramped 400 square foot apartment on Hollywood Road in Central, Hong Kong and turn it into a luxuriously...

Upper East Side Apartment by The New Design Project Studio

Upper East Side Apartment is a small living space in New York designed by The New Design Project Studio. Description by New Design: Modest and...

Italianate Style House, Sydney / Renato D’Ettorre Architects

This project involved the restoration and modification of a heritage-listed three storey Italianate-style c1890's terrace house and 1860’s sandstone stable in inner Sydney.

Bunganuc Woods House in Maine / Whitten Architects

Our site-specific design solution locates the Bunganuc Woods House on the northernmost edge of a heavily wooded 3.5-acre parcel, affording an opportunity to clear a sunny solar corridor to the south.

Hyde Park House by Daniel Hopwood Interior Design

In the case of this Hyde Park house, the client enjoys great success in the entertainment world. Whilst showcasing the intelligence and sophistication behind the exuberance, I was compelled to reflect his stage personality in his home.

Boulder Ridge Mountain Retreat Featuring Contemporary Elegance

The exterior details at Boulder Ridge truly make the house shine. By siting the house into the slope, we were able to create an on-grade outdoor area with a grill, fire pit, water feature and bocce ball court overlooking the Fish Creek Falls Canyon.

Anaz House, Santander / Garciagerman Arquitectos

The Anaz house lies adjacent to the plane-tree covered path, and can be understood as another pavilion along the way to the palace’s entrance sequence. The Project is located in a rural enclave close to the village of San Vitores, a few kilometres away from the Atlantic Coast, and in the former grounds of the Torreánaz Palace.

Uncompahgre Retreat / Barrett Studio Architects

Located in Montrose, Colorado, Uncompahgre Retreat is a wooden vacation home designed by Barrett Studio Architects. From the architect: Nestled into the soft cottonwood trees at the edge...