facebook

Shilo Ranch Compound by Miller Architects

Shilo Ranch Compound

Set in Montana’s tranquil Shields River Valley, the Shilo Ranch Compound by Miller Architects is a collection of structures that were specifically built on a relatively smaller scale, to maximize efficiency.

The main house has one bedroom while the two guest homes can accommodate the addition of 12 friends and family. There’s also a common gathering hall for dinners, games and to gather round a large fireplace.

Shilo Ranch Compound 1

Overall the design strives for sophisticated simplicity with plaster walls, wood paneling and concrete floors graced with an exterior of weathered boards.

Shilo Ranch Compound 3

The placement of each building was considered closely when envisioning how people would move through the property, based on anticipated needs and interests.

Shilo Ranch Compound 2

Sustainability and consumption was also taken into consideration, as evidenced by the photovoltaic panels on roof of the garage, and the capability to shut down any of the compound’s buildings when not in use.

Shilo Ranch Compound 4

Shilo Ranch Compound 5

Shilo Ranch Compound 8

Shilo Ranch Compound 7

Shilo Ranch Compound 6

Shilo Ranch Compound 9

Shilo Ranch Compound 10

Shilo Ranch Compound 11

Shilo Ranch Compound 12

Shilo Ranch Compound 13

Shilo Ranch Compound 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Captain Kelly’s Cottage / John Wardle Architects

Captain Kelly’s Cottage involves the painstakingly considered restoration of the original weatherboard cottage on a remote bay of Bruny Island, Tasmania. Captain Kelly built the cottage in the 1830’s. The original cottage consisted of two structures: bedrooms and kitchen, surrounded by a wide verandah.

Semi-Detached Modern House in Malaysia / Fabian Tan Architect

This semi-detached modern house was rebuilt for a young family on a 60’ x 90’ piece of land. Laid out over two different levels, the lower section of the plot houses the car porch with a ramp and staircase, connecting it to the home which sits on the higher land area.

Bu.Co Restaurant – Industrial Vibes / Visual Display

The new restaurant called Bu.Co (an acronym of Burger&Cocktail) opened in September 2016 in the largest shopping centre of the Alpe Adria region (Città...

Brooklyn Heights Townhouse by Baxt Ingui Architects

The owner of this home envisioned a beautiful but comfortable single family home that could last for generations and facilitate their busy lifestyle. They wanted open spaces that connected and communicated well with each other where the interior and exterior spaces flowed effortlessly and also provided for elevator access to each level including the roof.