Residential ArchitectureHousesSix Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Six Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Six Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Project: Six Walls House
Architects: Arrhov Frick Arkitektkontor
Location: Nacka, Sweden
Area: 245.0 m2
Photo Credits: Mikael Olsson

The plot just outside Stockholm is located in a scenic area where mostly weekend homes are inserted among pine trees and rocks.
Six Walls House became early in the process a working title. The plot is long and narrow and extends between the road and the water. Perhaps as a contrast to the context, we wanted to build the house around a robust and clear material and concrete blocks with cement plaster became an important part. Simple geometry and detailing have been essential in order to build the house within a tight budget.

living room, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

The house consists of six 5.4 meter high walls located along the promenade to the waterfront. The walls are anchored to a closed wall to the north.

Six Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Privacy. Unobstructed views to the sea. Between some of the six walls there are casted slabs that divides the rooms horizontally. Room dimensions and relationships are tested and developed with care during the process. The result is a sequence of different types of spaces with specific characteristics. A narrow and tall entrance situation. Generous sized bathrooms. Bedrooms as balconies. Roof terrace among the pine trees. An intimate dining area and a generous living room with abundant light.

bedroom, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Six Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Six Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

bathroom, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Six Walls House, Sweden / Arrhov Frick Arkitektkontor

Subscribe to our newsletter

Rosethorn Residence by Atelier Riot

Located north-east of the Junction, Rosethorn is an interior renovation project for a single family home. Originally built as three separated living areas, the narrow ground floor-plan is re-designed to be open and bright

Redesign of a Bourgeois Apartment in Downtown Budapest

The objective of the project was the complete renovation and redesign of a bourgeois apartment located in downtown Budapest. During the design process, a clear and fresh layout was planned from a maze-like, narrow and dark property with its aim to be used as a short- and also long term rental apartment.

Industrial Tribeca Loft Designed for Entertaining / Decor Aid

This industrial Tribeca loft was recently designed by Decor Aid for a young family. From the architect: When a client finished remodeling her newly purchased...

Krypt Bar Wien / Archeology in a Jazz Club

During the renovation works on an ancient heritage building from the late 18th century on Vienna’s traditional Berggasse, a bricked up staircase was found. It led to a twelve meters deep, second cellar area with approximately 250 square meters.

Spider House: Renovation to a Mid Century Solid Brick Suburban House

The Spider House is an extension and renovation to a mid century solid brick suburban two level house, involving a complete aesthetic renewal of the entire house. This project was a collaboration involving the architect, interior designer Emma Dwyer and the builder Matthew Dwyer from MMD Constructions, all contributing equally in all areas of design.

Recommended Stories