Residential ArchitectureApartmentsThe Holey Moley Apartment by Asolidplan

The Holey Moley Apartment by Asolidplan

The Holey Moley Apartment by Asolidplan

Project: The Holey Moley Apartment
Interior Design: Asolidplan
Location: Singapore
Year: 2019
Photo Credits: Food and Shelter Company

ASOLIDPLAN completes an apartment that turns a mundane corridor into a delightful and playful heart of the home, peppered with peekaboo apertures.

A young and growing family wanted a cosy home with sufficient open play space for their active two-year-old, newly-born infant, and two cats. They specially requested for pockets of Easter eggs, or what they affectionately term as ‘kinder surprises’, to surprise and delight their children and cats.

interior design, Asolidplan

The home also needed to double as a multi-functional living and dining space to serve occasional large social gatherings, while maintaining an uncluttered, bright airy living space to relax in, with their unblocked view of the Sengkang Wetland as the backdrop. We wanted to create diverse opportunities of interaction for this growing family.

The Holey Moley Apartment by Asolidplan

We unlocked the spatial potential by removing all existing non-structural walls. The Holey Moley Apartment is then divided into 2 realms – a ‘public’ zone, consisting of the living and kitchen space for entertainment, and a ‘private’ zone, consisting of the master bedroom, helper and kids’ bedroom. Through this, we created a new realm of interactive space by activating the (often) neglected transitional space of corridors. Pockets of recessed square shelves of varying sizes were designed for display and storage to highlight this feature space. This design also serves as a play area for their cats whom the couple can easily keep an eye on.

kitchen, Asolidplan

We strategically designed custom square sliding windows for each aperture along the corridor, enabling the contrasting realms of private and public spaces to connect visually. This design facilitates safety, as the parents have a clear line of sight of their children while they go about their daily chores. These apertures also enable clear cross-ventilation across the apartment.

The Holey Moley Apartment by Asolidplan

For example, the couple can watch their children in their room through the sliding window while they cook in the kitchen. Similarly, an aperture is fixed at the master bedroom’s study desk, enabling the parents to interact with their children while they work their room (with the sliding window opened).

We designed an open kitchen to facilitate a direct connection with the living space. This frees up space for large social gatherings and cell group meetings.

living room, Asolidplan

We used terrazzo as the feature material in the The Holey Moley Apartment, along the feature corridor, and in the kitchen, on the island, counter tops, and back-splash. We wanted to the terrazzo to bring out the playfulness of colors to the house. We accentuated the feature corridor by utilizing varying textures and shades of white in other spaces.
We needed to create a helper room in addition to the ones in the original layout. We not only fulfilled this requirement by re-configuring the layout, but it also created a bigger balcony space for the living area than the original layout would have let.

The Holey Moley Apartment by Asolidplan

San Francisco Modern House by John Maniscalco Architecture

Butterfly Residence is a San Francisco modern house designed by John Maniscalco Architecture. This complete rebuild of a mid-century, the design flows from an analysis...

Arch Triplex House by Barker Associates Architecture Office

The existing building is a relatively compact Anglo-Italianate townhouse circa 1860, and a three-story extension was added to expand the living space.

RAU’S IAS Academy Office in Delhi by Orionn Architects

When Ar. Sanjeev Sharma of Orionn Architects was approached to design an Academy, the young owners of RAU’S IAS Academy want to have a modern look to their office with a contemporary design with open office space.

Brutalist-Inspired Concrete House in Sao Paulo by UNA Arquitetos

A Brutalist-inspired house designed for a particular family, even when one always creates a project suitable to anyone. Tending to be more feminine than masculine, the house embraces a 50-year-old fruit tree (a Jabuticabeira) at the center of the plot.

A Minimalist Dining Space Designed by Leaping Creative for Fashion Retail Brand TFD

Rather than following the popular trend of industrial or Nordic interior style in China, Leaping Creative is inspired by fashion designers and their love for black and white as well as their trick of using dots, lines and planes. We aim to create a minimalist, intriguing dining space.

Related Articles