Moema House / Tria Arquitetura

Moema House by Tria Arquitetura

Signed by the brazilian office Tria Arquitetura, led by the architects Sarah Bonanno and Marina Cardoso de Almeida, the Moema House is located in São Paulo (Brazil) and has, as the most important characteristic the integration between the internal and exterior areas.

When the young couple sought Tria Arquitetura to renovate the original house of the 70s, they had as their desire to maintain the memory of the house and take advantage of existing structures. The original structure of living room, kitchen and bedrooms worked well and was maintained, however, all environment shad their doors open and increased to allow more natural lighting and ventilation.

Moema House by Tria Arquitetura 1

The backyard of the house was the area that suffered most changes: the existing room was demolished and gave way to a covered barbecue area with toilet and laundry area and, furthermore, an outdoor sitting area with a beautiful and cosy garden.

Moema House by Tria Arquitetura 2

To integrate the barbecue and bring more ‘green’ to the internal area of the house, Tria created a glass cloth in the kitchen which is also the dining room. In this way, as soon as you enter the house, you can see the garden at the back of the house and the surroundings gain amplitude.

Moema House by Tria Arquitetura 3

The element that unites all the environments and maintains the memory of the house is the original brick that, when being peeled through out the house, exposes a little of the history of the house with the ancient paths of the conduits and the age of construction.

Moema House by Tria Arquitetura 4

On the upper floor, a bathroom was created for the second bedroom and the master bedroom turned into a suite. The slab on the lower floor turned into a small private balcony. Except for the brick that was kept, all the floor, wall and windows coverings were replaced, bringing identity and contemporaneity to the house.

Architecture: Tria Arquitetura
Project: Moema House
Area: 115 m2
Location: Sao Paulo, Brazil
Photography: Julia Ribeiro

Moema House by Tria Arquitetura 5

Moema House by Tria Arquitetura 6

Moema House by Tria Arquitetura 7

Moema House by Tria Arquitetura 8

Moema House by Tria Arquitetura 9

Moema House by Tria Arquitetura 10

Moema House by Tria Arquitetura 11

Moema House by Tria Arquitetura 12

Moema House by Tria Arquitetura 13

Moema House by Tria Arquitetura 15

Moema House by Tria Arquitetura 15

Moema House by Tria Arquitetura 16

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Coastal Style Apartment in Sopot, Poland

The coastal style apartment occupies the whole floor of the building and its windows face the 4 sides of the world. The circular living room is the center of the house, where the whole family meets and where we can relax with the sound of the waves and warm by the fireplace.

Lincoln Center Residence by StudioLAB in New York City

Close to Lincoln Center Plaza, two existing apartments were combined by StudioLAB into a single custom tailored 4-bedroom residence. Characteristic with other buildings from the same post-war era, the existing apartments suffered greatly from a low, monotonous ceiling slab.

Tokyo City House / Id + Fr, Fujii Lab, Satoshi Numanoi

About the client and the brief for the project I was the owner of this Tokyo City House, I designed it myself. The beginning of...

Private Session collection by Vick Vanlian

  Vick Vanlian / V World SAL is one of Beirut’s distinguished and leading interior design firms, which specialize in project design, project executions and...

La Casa: Inspired and Elegant Wooden Surfaces

" La Casa " of Paul & Sigi faces the important greenery of Parc Lafontaine in Montreal, hence the use of wood in the...

São Paulo Vacation Home by Studio Arthur Casas

This São Paulo vacation home was built for a family with two adult children. The project is divided into two main volumes, displaced from one another. The ground floor contains the entire social area, while the upper volume accommodates the more sheltered suites.