Shoreditch warehouse conversion by Chris Dyson Architects

Shoreditch warehouse conversion by Chris Dyson Architects (1)

The project realized by Chris Dyson Architects has involved the transformation of a Shoreditch warehouse into a family residence. Initially dim, the warehouse had to receive some modifications to ensure the presence of natural light into the household. The conversion of the warehouse included demolishing a shed to connect the residence to the property’s backyard, thus ensuring lighting for the bathroom and also for the bedroom. The windows for the living space were replaced, opting for a larger, factory-styled format.

Shoreditch warehouse conversion -  Chris Dyson Architects
To have the light reach into the study-reserved space on the ground floor, an existing roof-light on the lantern was replaced, and the existing lantern was replaced with a walk-on glass roof-light, fitted flush to adjacent finishes. The privacy and intimacy were assured by mounting timber panels which offer noise and “prying-eyes” protection from the neighboring properties. The interior is represented by a blend of modern and antique accessories, which connect the historical-enriched patrimony of the building to modern times. Plenty structural elements and original accessories were kept and restored: floors, brick walls, beams and wooden ladders. Enjoy the photo! Shoreditch warehouse conversion- photo Chris Dyson website

Shoreditch warehouse renovation

Shoreditch family residence by Chris Dyson Architects

Shoreditch warehouse conversion

Shoreditch warehouse conversion by Chris Dyson

Shoreditch storage-house conversion by Chris Dyson Architects

Shoreditch storage house conversion

Shoreditch warehouse conversion- Chris Dyson

Shoreditch loft by Chris Dyson Architects

Shoreditch warehouse transformation- Chris Dyson Architects

warehouse conversion by Chris Dyson Architects

Comments are closed