Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family

Architects: Biasol
Project: Prahran Residence
Location: Prahran, Australia
Completion 2017
Photography: James Morgan

Behind an elegant Victorian facade in Prahran, this chic renovation creates a refined living space for a young family. Infused with classic Parisian style, the finely detailed kitchen became a hub for the family’s day-to-day activities, with every element configured to maximise functionality. Banks of white joinery rise up to meet high ceilings while a central island bench with a Carrara marble top accommodates food preparation and informal dining. Minimalist furniture in shades of grey and emerald green continue the luxe aesthetic, while European oak flooring in a chevron pattern adds detail and texture to the space.

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 1

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 2

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 3

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 4

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 5

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 6

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 7

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 9

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Muskoka Cottage, Ontario / Turkel Design

Designed to celebrate magnificent lake views from the moment of arrival, Muskoka Cottage is wide open on both sides, with expansive windows, an open floor plan, and two 24-foot-wide retractable walls of glass that tuck into pockets

Tastefully Renovated Italian Apartment by BLAARCHITETTURA

The apartment is on the second floor of a building 50s. It is located in a special area of Cuneo (North of Italy), very green and well positioned. His T-shaped configuration, with the best solar exposition located at the opposite side of the entrance, has determined a radical change of the internal plan.

Dutchess House is a Low Energy Home Clad in Aluminum

Dutchess House is a sustainable, contemporary residence designed by New York architects Grzywinski + Pons. The house is located in Millerton, New York, USA. From...

Award-Winning South Florida Kitchen by Hausscape

South Florida - based kitchen design firm hausscape won the regional 1st prize in the Sub-Zero & Wolf Kitchen Design Contest for the second...

Fletchers Mill House by Richard Williams Architects

Fletchers Mill House is a new residence and guest house located on a knoll overlooking a meadow that slopes gently down to the Thornton River. The compound formed by the two structures is the terminus of a long and level plateau flanked by woods, and of a new entry drive.

New-Build Courtyard Houses in London / FORMstudio

Construction of FORMstudio’s two new-build courtyard houses is now complete. This project is a response to the Mayor of London’s Policy to optimise the re-use of small sites across London.