Residential ArchitectureRenovation ProjectsEast London Jewellery Designer's Turns London Flat into a Gothic Inspired Sanctuary

East London Jewellery Designer’s Turns London Flat into a Gothic Inspired Sanctuary

East London Jewellery Designer's Turns London Flat into a Gothic Inspired Sanctuary

Project: Gothic Inspired Sanctuary
Architects: THISS
Structural Engineering: Detail SD
Completed 2020
Type: Retrofit
Location: Hackney, London, United Kingdom
Photography: Elisa Franceschi

THISS revamped the home of local jewellery designer William Cheshire in London’s Broadway Market. A Victorian attic flat, with 70s add-ons, above a nail salon on the bustling Mare Street in Hackney, the property was originally purchased 1999, and over the course of a decade, William has hand-crafted unique finishes and joinery features, often present in his own unique designs, throughout the property. It was important to highlight these details through new space and light in the renovations.

rooftop terrace, THISS Studio

Having inserted a mezzanine and creating double height space, he wanted to add an extra storey for more living space. THISS added a discreet sunken new volume into the flat at the same level. The low level of the floor gave generous ceiling heights for a new bedroom and bathroom space with access to a sunken roof rear terrace, overlooking the Hackney skyline. William’s partner is head designer at plant nursery and restaurant Petersham Nurseries and has added her designs to the terrace to create a gothic-inspired rooftop garden.

East London Jewellery Designer's Turns London Flat into a Gothic Inspired Sanctuary

THISS Turned a London Flat into a Gothic nspired Sanctuary

bedroom, gothic inspired sanctuary, THISS Studio

plan gothic inspired sanctuary

Taipas Apartment Building by Aurora Arquitectos

The Taipas Apartment Building is located in one of the hills that surrounds Avenida da Liberdade, very close to Miradouro São Pedro de Alcântara.

Interior Design of an Attic in a Tenement House from 1911 in Cracow

The project included the interior design of an attic in a tenement house from 1911. The apartment was created after a comprehensive renovation of a unique Art Nouveau building built by Dawid Gronner in the years 1910-1911 in Cracow.

Victorian Brick House Transformed from Dark and Cluttered into Light and Spacious Home

This project, a Victorian brick house in Islington, comprises of a side and roof extension, as well as extensive internal refurbishment. Featuring open-plan kitchen, dining and living areas on the ground and lower-ground floors, Elfort Road House has been transformed from dark and cluttered into light and spacious.

Rancho del Arbol / Codigo Z Arquitectos

Architect: Código Z Arquitectos Project: Rancho del Arbol Chief Architect: Javier Zarazúa Tanaka Design Team: Juan Antonio Flores, José Carlos Montaño, Luz del Carmen Munguía Rugs: Bensire Builder: Comsa...

Designing a More Democratic Workplace for B&B Hotels Headquarters

Through a large central table articulating the entire space, Spanish design studio CULDESAC offers a unique workplace configuration breaking hierarchies and introducing a more human approach to current working dynamics.

Recommended Stories