PhotographerAmit Geron PhotographyRound Edge House by Anderman Architects

Round Edge House by Anderman Architects

Round Edge House by Anderman Architects

Project: Round Edge House
Architect: Anderman Architects
Architect in charge: Hadas Wexler
Project Management: Bar Engineering
Engineering: Doron Toweg
Aluminum: Wintec
Gardening: Haim Cohen
Cladding and tiles: “Avney Tal”
Text by Anderman Architects
Location: Ramat Hasharon, Israel
Size: 300.0 m2
Photo Credits: Amit Geron

This project is edged. Located on the edge. The edge of a neighborhood on the edge of a city. On the border line.
This line is the generator of the project. Its leading line. The Round Edge House is extremely open to one direction, allowing the landscape to dissolve into the house. At the same breath it is also relatively close to the other side. The city that lives behind.

Round Edge House by Anderman Architects

This border line holds the projects “power wall”. A laced concrete façade that filters the city apposed the open view.

Round Edge House by Anderman Architects

The punctured wall works as a double function curtain. it evokes some of the neighborhood’s essence into the house and diffuses the landscape back into the street behind.

living room, Anderman Architects

The concrete cylinders that were drilled out of the surface are scattered along the garden, used as floor paving. The perforated wall transfers natural light into the house during daytime and by night transfers artificial light outside, illuminating the street with its special glow.

Round Edge House by Anderman Architects

Round Edge House by Anderman Architects

Round Edge House by Anderman Architects

staircase, Anderman Architects

bedroom, Anderman Architects

bathroom, Anderman Architects

Round Edge House by Anderman Architects

facade, wall, Anderman Architects

Round Edge House by Anderman Architects

One-Bedroom Flat Becomes Bright and Practical After Renovation

This one-bedroom flat is located on the upper level of a three levels building, situated in the neighborhood of Pinheiros. The stand point requested by the future resident was that the 50m2 of the useful area were to be rearranged, so that the bedroom could be isolated from the remaining spaces.

Slack Headquarters in San Francisco / Studio O+A

When Slack asked O+A to create its new multi-floor headquarters in San Francisco one design story presented itself immediately. Slack’s CEO Stewart Butterfield is an outdoorsman, a hiker who goes off grid every year and recharges in the various types of wilderness

Altair Residence, Venice by Studio Benson

This historic craftsman bungalow in the heart of Venice required a dramatic increase in square footage to accommodate its owners’ growing family.

ATLATL Restaurant in Shanghai by Various Associates

Known as China's "Silicon Valley", Zhangjiang High-tech Park in Pudong, Shanghai integrates a wide spectrum of key cutting-edge industries such as biomedicine ...

Peppertree Villa, a 1920s Home Revived and Refreshed by Luigi Rosselli

At the summit of Bellevue Hill a centennial Peppertree rises over the skyline; two homes lie beneath its vast canopy. To one side of the fence, The Oculi House and to the other, Peppertree Villa, a skillfully designed late 1920s home.

Related Articles