Residential ArchitectureHousesTraditional Guest Barn / CLB Architects

Traditional Guest Barn / CLB Architects

Traditional Guest Barn

Architect: CLB Architects
Project: Traditional Guest Barn
Project Team: John Carney, Matt Bowers
Interior Design: WRJ Design Associates
Location: Wilson, Wyoming, US
Area: 2,400-square-foot
Photography: Audrey Hall

CLB Architects have designed this traditional guest barn holding a guest bedroom, personal gym, and garage with a large modern picture window twist. The barn is located in Wilson, Wyoming, US. The 2,400-square-foot new-build barn, finished this past summer, actually serves three purposes: besides needing a guest house for the family’s many visitors, the homeowners wanted a dedicated workout area for her and, for him, an expansive first-floor garage with a ceramic checkerboard tile floor (it houses his impressive collection of vintage vehicles, including a bright-red 1949 Ford pickup truck and an old VW van that looks as if it could have once seen action at the Woodstock festival).

Traditional Guest Barn 1

The building pays homage to 19th-century working barns: the exterior and interior walls, in fact, are built of old barnwood (from Montana Reclaimed Lumber), two-foot-square punched windows on the first floor mimic traditional barn windows, and the interior has a pitched ceiling supported by knee braces interspersed between trusses, a design that is both striking to look at and necessary to support the cedar shake roof during Wyoming’s heavy winter snows.

Traditional Guest Barn 2

Traditional Guest Barn 4

Traditional Guest Barn 3

Traditional Guest Barn 5

Traditional Guest Barn 6

Traditional Guest Barn 7

Traditional Guest Barn 8

Traditional Guest Barn 9

Traditional Guest Barn 10

Thank you for reading this article!

Two-Way House in San Francisco / Studio Sarah Willmer Architecture

The Two-Way House embodies a multitude of conversations between ourselves and our clients to realize the marriage of San Francisco’s historic urban fabric with today’s modern needs/desires in a thoughtfully crafted home filled with daylight seamlessly connecting to the garden.

La Cardinale Project – Bringing a Breath of Freshness into a Semi-Detached Tudor

Architect/designer: L. McComber ltée Project: La Cardinale Location: Ville Saint-Laurent, Montréal, Canada Design team: Philip Staszewski, David Grenier, Olivier Lord, Emmanuelle Lauzier, Laurent McComber General contractor: Construction Yannick...

Reef House by Strachan Group Architects

The Reef House brief was for a family holiday home for a Mum, her three adult sons and their eventual families. The site has extensive sea views from the northeast to the south and overlooks the rocky beach break of Daniels Reef.

Sonoma Hilltop New Residence by Klopf Architecture

Inspired by another mid-century modern home the client owned, this new residence represents a much larger 21st-century version built into the gently sloping hillside to take advantage of the sprawling hilltop views of the Sonoma valley.

Tinderbox House by Studio Ilk Architecture + Interiors

Tinderbox House is, at its core, a practical, understated family retreat, for a successful and local Tasmanian family. Responding to the many natural and manmade constraints of the site, the highly crafted design is an attempt to add to the ecosystem rather than imposing itself on it.

Related Articles