Residential ArchitectureSmall apartmentsYellow Touch Apartment: 25 sqm Yellow-Black Contrast in Rome

Yellow Touch Apartment: 25 sqm Yellow-Black Contrast in Rome

Yellow Touch Apartment 25 sqm yellow-black contrast in Rome (1)

Yellow Touch Apartment is located in Rome and has an area of only 25 square meters. This small apartment is designed by Roma-based Brain Factory Architecture & Design and still not completely finished.

The designer’s presentation: This small but comfortable apartment of only 25 square meters, ideal for young singles, is compact in the size but functional in the use. The open-plan living area, illuminated by a large terrace, includes a kitchenette, a comfortable work plan that acts as a table, a sofa bed and full height cabinets that create an habitat exploited to the last inch. In this way it optimizes an environment of small dimensions without giving up the comforts of a larger apartment. Element of architectural tension is the beam in chipboard wood fiber, which conceals inside itself various functions: the hood of the hob and the light fixtures recessed.

bedroom, kitchen

The color palette in shades of yellow and black creates a contrasting bright and contemporary at the same time; the lighting has an industrial appeal while the minimal and essential decor stands out in a unique way on the floor in natural fir effect stoneware. In the bathroom they return the same finishes: the ceiling and the cabinets are modeled in wood fiber chipboard while the walls play on a hexagonal weave by multiple shades.

Yellow Touch Apartment 25 sqm yellow-black contrast in Rome (3)

dining area, kitchen

bathroom

Subscribe to our newsletter

Boreraig House by Dualchas Architects

This multi-award winning house has been inspired by the Scottish blackhouse, but abstracted in to modern architecture.

House of Trees by Sala 03 Arquitetura

Located in the state of Sao Paulo’s countryside, the House of Trees was developed for a couple and their young daughter, who relocated from the capital seeking to enjoy a greater quality of life and host family and friends on the weekends and holidays.

House AO – Architecture and Context, Looking at the Imbabura Volcano

House AO is based within a context where landscape is one of the core conditioning factors for its design. The client requested that the main spaces take part of the best views;

Richview Residence / Studio for Architecture & Collaboration

For the Richview Residence, StudioAC was tasked with creating a concept that maintained an open layout while housing as much storage as possible for this growing family.

Quebec Country House Consisting of Two Stacked Volumes

This Quebec country house is characterized by two stacked volumes; a wooden clad volume anchored into the mountain supports a cantilevering ground floor volume above.

Recommended Stories