Modernized Studio Apartment According to Flavio Castro’ Conception

The studio apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

This studio apartment bears the name of Maranhao and it belongs to a young bachelor publicist with an active and modern lifestyle. Initially, this space was a family apartment but owner’s wish was  to change, modernize and adapt everything to his lifestyle. Therefore, the major challenge faced by architect Flavio Castro ( FCstudio )was to transform this family apartment into a studio apartment, adapted to the needs and desires of the young owner. Also, he desired the the adaptation and re-adjustment of an older piece of furniture from another apartment to his new residence. Therefore, all the decisions taken in work projection and design had to respect the dialogue between new and old.

Architect Flavio Castro had to ensure the preservation of some old architectural elements that revive memories to the owner and the introduction of new elements of style that reflect the personality of the owner. By removing the walls a single space  was created for the living room, kitchen, dining area and TV room. The design is dominated by the shelves exclusive horizontal lines that allow an accentuated highlight of the decorative elements. The architect has decided that the original structure of concrete to appear sincere to the eye without any mask. A hallway with steel beams separates the social area from the private zone, acces is done through a revolving door, perfectly camouflaged. The chromatic is dominated by white and wood color with vivid blue and yellow accents which give identity to the space. This studio apartment, Maranhao, is a space full of possibilities with a broad flexibility that allows you to perform various activities. Credit photo Pedro Kok

The studio apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

The apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

The apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

The studio apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

The studio apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

The studio apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

 Apartment modernized according to the conception of Flavio Castro

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Beautiful Monolithic Home Built of Prefabricated Black Concrete Panels

This monolithic home is located on a piece of land in Ourém, characterized by its rectangular configuration, with a descending slope in the south direction (next to the public road). The difference in height between the highest point and the lowest point is approximately 4.50m.

Parks Residence – Box in the Woods / Raleigh Architecture

On a heavily wooded site, down a gravel road in the heart of a suburban neighborhood, lies the Parks Residence. The house blends into the surrounding forest through the use of subdued materials and reflection ...

Bond Street Apartment by Dash Marshall: Wormhole Project

We built a Wormhole above Bond Street by invading a historic structure with futuristic bits to create a world within a world: new inside of old, dark inside of bright, minimal inside of maximal. The Bond Street apartment is defined by a complete change of style, form, lighting, and material on all surfaces from floor to ceiling.

Arnold Worldwide / Havas Headquarters in Boston

When Arnold Worldwide/Havas decided to move their headquarters into the historic Burnham Building in Boston’s Downtown Crossing, Hacin+Associates collaborated with Sasaki Associates on the redesign and conversion of the 5th through 8th floors into modern workspace for the company.