PhotographerChristine Francis PhotographyTwo Halves House by Moloney Architects

Two Halves House by Moloney Architects

Two Halves House by Moloney Architects

Architects: Moloney Architects
Project: Two Halves House
Location: Victoria, Australia
Photography: Christine Francis

The Two Halves House on Silverwattle Drive is divided in to two pavilions of exactly the same size. The upper level pavilion houses the sleeping areas, whilst the lower level is the kitchen, meals, living spaces and garage. The two forms are offset and separated far enough so that they don’t overshadow.

Two Halves House by Moloney Architects 1

The material palette is minimal and raw from the outside, but warm and refined on the inside. Naturally fire-resistant Blackbutt is used for the exterior cladding and windows, and light-toned birch ply is used to line the interior walls and ceilings. A custom-designed steel and Paperock island bench reflects the angles of the split form, including a raked ceiling and skylight that encourages you to look up as well as out.

Two Halves House by Moloney Architects 2

Two Halves House by Moloney Architects 3

Two Halves House by Moloney Architects 4

Two Halves House by Moloney Architects 5

Two Halves House by Moloney Architects 6

Two Halves House by Moloney Architects 7

Two Halves House by Moloney Architects 8

Two Halves House by Moloney Architects 9

Two Halves House by Moloney Architects 10

Two Halves House by Moloney Architects 11

Two Halves House by Moloney Architects 12

Two Halves House by Moloney Architects 13

Two Halves House by Moloney Architects 14

Subscribe to our newsletter

Clear Rock Ranch / Lemmo Architecture and Design

Clear Rock Ranch Lookout is a raw steel hunting blind, writing studio, and observation deck that celebrates the stunning landscape and wildlife views.

Concrete Cottage Covered with Wood Cladding in the Val d’Hérens

This concrete cottage is located in Mase, Switzerland, and was designed by Savioz Fabrizzi Architectes. Description by Savioz Fabrizzi: Located in the Val d'Hérens, the...

Snow White in Tiffany / Sim-Plex Design Studio

Sim-Plex is missioned to renovate a 482 sq.ft new home for Labyrinth and Simon. By using snow white storage cabinetry and Tiffany's featured wall to create a living space that is suitable for child's growth but not losing any romance.

120 McGill Residence in Old Montreal / LA FIRME

This project transformed a former industrial space into a luxury residence for a client who loves to cook and entertain.

A Mid-Century Austin Office Building Transformed to Foster Interdisciplinary Collaboration

Located on North Lamar Boulevard just north of downtown Austin, Clayton Korte’s office embodies the firm’s commitment to interdisciplinary collaboration and to fostering discourse in the design community.

Recommended Stories